VILLMARKSFAMILIEN

Familien Holstad Rognerud er en aktiv familie fra Snåsa, nord i Trøndelag. Gjennom friluftsliv jakt, fiske og sanking ønsker de å inspirere andre til et aktivt og bærekraftig friluftsliv i norsk natur.

I august 2018 tok Anne Karen og Christer permisjon fra lærerjobbene, og ungene ble tatt ut av barnehagen og skolen. For å trekke pusten, gjøre det de elsket mest og gi hele familien minner for livet. Gjennom små og store ekspedisjoner opplevde Villmarksfamilien norsk natur – fra nord til sør, fra fjord til fjell – i et helt år. Det ble et opplevelsesrikt og uforglemmelig år for hele familien. I 2019 ble Villmarksfamilien nominert til “Årets eventyrer” og “Årets villmarking”, og kom til finalen i begge kategoriene. Nå produserer familien TV-programmer for Naturkanal1.

“Vi elsker å oppleve nye områder og komme tett på naturen, og da er telt og tarp vårt førstevalg. I vår og sommer har vi vært på mange turer med to Trollheimen Ultralight 3. Lyst og trivelig, lett, romslig og gode barduner. Det beste lettveksteltet vi har prøvd, uten tvil.”

Christer Rognerud

Pappa Christer (45)

Allsidig og erfaren friluftsmann, jeger og sportsfisker. Lærer, naturguide, foto- og filmfotograf, forfatter og skribent for diverse jakt-, fiske- og friluftsmagasin. Ivrig kokk og glad i å tilberede egne høstede råvarer. Bred ekspedisjonserfaring. Har blant annet krysset Grønland på ski to ganger, men trives aller best på lengre turer med telt, fotoapparat og fiskestang i norsk natur.

Mamma Anne Karen (43)

Allsidig og erfaren friluftsdame. Lærer, naturguide, forfatter og skribent for ulike aviser og friluftsmagsin. Trives best på lengre turer med fiskestang eller hagle, gjerne med en topptur i sikte. Ivrig kokk og baker – er veldig glad i å plukke sopp og bær. Lager gjerne nystekt brød på tur. Har en drøm om å skrive en barnebokserie om opplevelser i norsk natur.

Storebror Isak (11)

En sporty gutt, som elsker aktivitet. Ivrig fotballspiller og best i familien på å huske navn, tall og resultater. Liker å fiske ørret og padle kano og packraft. Var nær ved å drukne i bassenget på skolen i 1. klasse. Nå er han en dyktig svømmer, og elsker å bade på tur. I år har han hoppet fra 10 meter`n.

Lillesøster Ylva (9)

Ei livlig og utadvendt jente som elsker å være på tur. Hun er veldig glad i å fiske og vil gjerne studere det som er inne i fisken også. Hun elsker å bade i krystallklare fjellvann og er glad i å ta bilder. På tur finner hun de meste utrolige tingene, som vi andre ikke ser. En riktig askeladd som gleder seg til å få sin første kveite på stang.