Detaljer

I tillegg til design, konstruksjon og materialvalg, er det alle de store og små detaljene som i sum utgjør et funksjonelt kvalitetstelt.

Innvendig stangkanalsystem

Alle teltene fra Barents har et innvendig stangkanalsystem. Dette er gjort for å få mer vanntette sømmer da en unngår at de er åpne på taket. Hvis en benytter seg av utvendig stangkanaler vil vannet kunne samle seg i sømmen og lettere trekke gjennom. Hvis stangkanalene er på utsiden, vil det også oppstå større vibrasjon i teltet og gjøre det mer ustabilt i kraftig vind. Vibrasjonen vil også skape mer «bråk» fra teltet i kraftig vind. Det er vår erfaring at teltet bli mer vindstabilt med et innvendig stangkanalsystem. 

Selv om kanalsystemet går på innsiden, vil stangen tres inn fra utsiden. Dette gjør at det er enkelt å tre inn stengene. Kanalen er forsterket slik at det tåler påkjenningene i fra stangen og den forankres i en innvendig forsterket lomme på motsatt side. Det er også reflekser ved inngangen til stangkanalen slik at det er enkelt å finne, selv når det er mørkt ute.  

Plugger

Alle Barents telt er utstyrt med solide Y-plugger som erfaringsmessig er de sterkeste pluggene. Tradisjonelle buede teltplugger er vesentlig mykere og vil bøye seg. 

For å gjøre de så varige som mulig, har vi valgt å benytte mer solide plugger enn de fleste, noe som også gjør de litt tyngre. Barents Polar – og Classic pluggene veier 22gram per stk mot feks en annen kjent norsk teltleverandør sine som veier 12gram. Totalt utgjør pluggene på Trollheimen Classic 250gram. For Ultralight teltene benytter vi 15cm aluminium lettvektsplugger som kun veier 7,7gram per stk. Alle plugger er også tilgjengelig i løssalg. 

Kategori Type Lengde Vekt Materiale
Classic Barents Y plugg 17cm 23g Aluminium
Ultralight Barents Y plugg 15cm 7,7g Aluminium
Polar Barents Y plugg 17cm 23g Aluminium

Pluggfester

På flere av Barents teltmodeller er det benyttet justerbare pluggfester. Dette gjør det enklere å få duken nærmere bakken og gjør at duken blir strammere uten å ta opp og flytte på pluggene. 

Glidelås

På alle teltene til Barents er det brukt glidelåser fra YKK. Disse glidelåsene er svært enkle å bruke og er veldig solide. For å unngå at glidelåsen blir utsatt for vann og skitt er det montert på en glidelåsklaff på alle innganger. Glidelåsen er to-veis alle steder der det er et funksjonelt behov. Alle steder glidelås er benyttet er dette gjort på en måte som minimerer slitasje. Glidelåsene i et telt er mye brukt og et typisk slitasjepunkt, så når vi designer et telt er det viktig å ta hensyn til både minimering av slitasje og at det skal være enkelt å reparere.

Stormmatter

Stormmatter er en stoffklaff som er sydd på nederst ved teltet og skal gå langs bakken. Disse er på ca. 20 cm og blir brukt for å holde teltet godt på plass i dårlig vær ved hjelp av snø eller stein som legges oppå slik at de holder seg langs bakken. Dette forårsaker også at snø fyker inn og legger seg i forteltet og langs innertelt. Ved bruk av stormmatter er det viktig å sørge for god innluft gjennom de nedre ventilene, da stormmattene gjør teltet tett – noe som igjen kan gi dårligere luftsirkulasjon.

Stangkopp

Alle telt er utstyr med enkel stangkopp, men vi påsyr ekstra kostnadsfritt ved behov for Classic – og Polarmodeller. Stangkanalene er dimensjonert for å kunne benytte dobbelt stangsett. Vår erfaring er at på majoriteten av alle turer benytter man kun et sett, og at de doble koppene ikke fungerer optimalt når det kun benyttes ett sett. Ta kontakt med oss på service@barentsoutdoor.no hvis du ønsker dette ettermontert.

Bardunering

Barents sine telt har alle forsterkede barduneringspunkter. Disse er utstyrt med strikker som bardunene kan festes i når de ikke er i bruk. Dette samler bardunene og gjør at man unngår sammenfiltrede barduner når en pakker sammen teltet.

For å oppnå høy rivestyrke og god evne til å holde vann ute er bardunene laget i materialet polyester og polypropylen. Dette forhindrer at bardunene fryser fast i bardunstrammeren på bandet. I tillegg er det innflettet reflekstråder som gjør bardunene mer synlig i mørket.

Barduneringskapper

I Polar serien er teltene også utstyrt med forsterkede barduneringskapper. Disse fordeler kreftene slik at det ikke all kraften samles opp på et punkt. Dette fører til at teltet får økt vindstabilitet og en mer solid forankring. Disse er påsydd på de mest vindutsatte delene av teltet.

Sammenkobling av inner- og yttertelt

Innerteltet er koblet til ytterteltet med mulighet til å koble av innerteltet ved behov. Sterke hemper er festet via strikk på innerteltet og festes til ringer som er festet i strikk på yttertelt. Denne koblingen gjør det enkelt å sette sammen og ta ifra inner- og ytterteltet. På denne måten kan begge disse brukes separat ved behov. Mer om hvorfor det er så viktig å ha god og kontrollert avstand mellom inner – og yttertelt på siden Open Air™ ventilasjonssystem.

Avstandsbånd

Alle telt fra Barents har avstandsbånd som går langs bakken mellom stengene. Disse skal alltid være stramme når teltet er montert riktig. Hensikten med dette er for å få rett bue på stengene slik at en enkelt får ønsket geometri. 

Open Air™ ventilasjonssystem

Et godt ventilasjonssystem er avgjørende for å få et bra inneklima og en vellykket telttur. Hensikten med ventilasjonen er å tilføre friskluft inn i teltet og føre kondens ut av teltet. Dette vil bidra til en økt komfort og søvnkvalitet på tur. 

Barents har utviklet et helt nytt ventilasjonssystem; Open Air™ som skaper en luftflyt som er bedre enn noe annet vi har erfart tidligere. Les mer og se bilder av de ulike utførelsene for Classic, Ultralight og Polar her.

Søm

Søm er avgjørende for kvaliteten på et godt telt og derfor har Barents basert søm på krav til styrke og holdbarhet. Det er benyttet kappsøm etter skyttelsømmetoden på de plassene med størst påkjenning. Denne sømmen rakner ikke hvis trådene får et brudd. 

Vi er også svært er nøye på hvordan sømmene blir plassert. Sømmene skal alltid legges slik at vann ikke kan samles opp i søm-kanten, men legges slik at vannet enkelt kan renne av duken. Sømmene blir nøye utført og resultatet er en presis og pålitelig søm som er sterk og vanntett.