Temperaturmerking

Det første du bør ta stilling til når du velger sovepose er hvilken temperatur du skal bruke den i. Vi benytter den europeiske temperaturanbefalingen EN 13537 når vi tester og oppgir temperaturskala for våre soveposer. Fordelen med å benytte en slik standard for hvordan soveposer skal testes og merkes, er at det blir enklere å sammenligne soveposer fra ulike produsenter mot hverandre.

Temperaturene

EN 13537 inneholder tre temperaturveiledninger: T – COMF, T – LIM og T – EXT. Temperaturområdene mellom disse verdiene er soner for anbefalt brukstemperatur.

T – COMFORT : Dette er en komfortsone, noe som betyr at og dette er en temperatur der de fleste kan sove komfortabelt i soveposen.

T – LIM: Dette kalles en overgangssone mellom komfort og risiko. I denne sonen kan mange sove komfortabelt, men noen vil kunne begynne å fryse (se lenger ned).

Rød sone / T – EXT: Rød sone er risikosonen og er definert som en sone der en vil kunne oppleve sterk kulde og det er fare for hypotermi (nedkjøling). En gjennomsnittlig kvinne tåler maks seks timer i denne sonen.

De tre grenseverdiene er fastsatt på følgende måte: