Mats Jørgen

Her kan du lese mer om gutta og få Live Update under turen.

Svaldbardgutta består av:

Mats Jørgen Nordmo Ingdal
Hermann Slinger
Sigurd Vangberg Vaadal
Peder Loso
Mats Erik
Jonas Haass – tysk
Moritz Krause – tysk

Guttegjengen på syv er en spennende miks av to tyske friluftsliv entusiaster og fem norske gutter som trives best utendørs. Foruten om om Moritz, som er en profesjonell fotograf, er alle utdannet arktisk naturguide og har utviklet en stor kjærlighet for Norges perle i ishavet. 

– Målet med turen er å oppleve den enorme naturen på Svalbard helt uavbrutt av samfunnet i 40 dager. Vi har et mål og å besøke Newtontoppen, den høyeste toppen på Svalbard, kanskje får vi sett isbjørn når vi skal forflytte oss på havisen, og bli overveldet av de enorme isbreene Svalbard har. For å være rustet for det ekstreme klimaet Svalbard har å by på i April har vi valgt å sette vår lit til Barents outdoor sine nye telt, telt som er utviklet for å takle de hardeste arktiske forholdene. 

Mats Jørgen Nordmo Ingdal

Mats Jørgen gikk Norge på Langs vinteren 2019 som 20 åring. Han har siden den tid drømt om å fullføre hele kongeriket Norge på ski. Når han nå gjør det, så gjør han de i lag med gode turkamerater som deler hans lidenskap for det arktiske klimaet. Det kommer nok til å bli mye god humor, og forhåpentligvis kommer noe av humoren frem på lerretet sammen med naturen etter at dokumentarfilmen av turen er ferdigstilt. 

Jonas og Moritz har vært på flere ekspedisjoner rundt om i verden. Blant annet i de skotske høyfjellene og franske Pyreneene. I tillegg bor de i Bayern og bruker hver eneste mulighet for å teste grensene i de tyske og sveitsiske alpene.

Hermann har en utdanning som elektromontør og har gjennomført en 10 dagers tur på Svalbard til Newtontoppen før. I tillegg har han vært i forsvaret og har sammen med Mats, Sigurd og Peder en bachelor i arktisk friluftsliv og naturguiding. 

Peder er same fra Bærum, men er i sitt rette element på vidda ved Kautokeino i rypejakta og isfiske sesongen. 

Sigurd er også ivrig jeger og er aktiv innen for norsk folkehjelp. Jobber som scooter og skiguide på Svalbard.

Mats Erik tar oppladningen til Svalbard i Antarktisk som ekspedisjons guide på cruiseskip. Han har viet livet sitt til å ha konstant dårlig rå og bruke kronasjene på friluftslivet.