Ståle Onsøyen

STÅLE ONSØIEN

Det som utgjør friluftsliv for Ståle trenger ikke å være noe ekstremt, selv om han helst liker å kjenne at været tar litt tak. Få mest mulig tid ute, sette opp teltet å se sola gå ned å komme opp. Det å bli kjent med fjellet over lengre tid er å foretrekke.

Som barn ble han tidlig tatt med ut på tur av familien, dagsturer og overnattingsturer. Ståle trives godt i skogkanten, så han bosatte seg i Børsa der han kommer fra. Det å dra på tur ble en helt naturlig del av barndommen, dette er en videreformidling han har tatt med til sine egne barn. Turer med kona og barna er de som betyr mest for han. Det å se at barna mestrer det å være ute over lengre tid er en utrolig fin del av friluftslivet. Til vanlig jobber Ståle som oppmålingsingeniør, landmålere fra gamle dager som bodde i fjellet ga inspirasjon til denne yrkesveien.

Eventyrlysten er det som driver Ståle, det å klare seg selv ute i naturen. Fiske sin egen mat, fyre opp bålet og kjenne på frihetsfølelsen av å være ute, uansett vær. Bære med seg kun det han trenger og komme tett på naturen der folk kanskje ikke foretrekker å være. Det å kjenne den tynne teltduken som gir ly og trygghet fascinerer han, og det er nok vinterturer der det ryker og fyker, hvor han må være helt til stede og fokusert som dekker mest av dette.

“Jeg brenner for at produkter skal vare lenge, kvalitet som varer og få det fikset når det trengs. Det har de i Barents Outdoor. Er ikke så viktig hvilket merke det er, men at produktet skal være like bra som folka bak. Det gir trygghet”.

Favorittsenarioet hans på tur er å gå opp til foten av et fjell for å etablere leir, derifra gå toppturer og kanskje ha et fiskevann i nærheten. Det bratte friluftslivet er det som er å foretrekke, det er der utsikten er best! Hunden Rago er selvskreven på tur, aldri en tur uten.

Instagram: @stalepafjellet