Historien

Barents ble startet i 2020 av Nora Helliksen, datter av tidligere Helsport-eier Stein Helliksen og barnebarn av Helsport-gründer Arild Helliksen

Vi holder til på Melhus rett sør for Trondheim, og det er i historiske lokaler for norsk teltproduksjon vi har etablert Barents. I flere tiår ble nemlig noen av verdens beste telt og soveposer produsert akkurat her.

Barents Outdoor Gründer Nora Helliksen foran det nye Trollheimen teltet
Barents-gründer Nora Helliksen

navnet barents

Barents som region kan kanskje best beskrives som utilgjengelig, med tøft klima og variert natur. Midnattsol og nordlys. Skandinaviske fjellkjeder og arktisk tundra. Mer skog og naturressurser enn noen andre steder i Europa. Både til vanns og til lands. Navnet traff oss, og inspirerte oss. Fordi det representerer så mye av det vi må kjempe for å bevare.

Våre produkter


VÅR ERFARING

Over 150 års samlet erfaring med utvikling av høykvalitets fjelltelt ble satt i arbeid når vi jobbet frem Trollheimen, vår første telt-modell. Erfaring fra norsk produksjon, utvikling og reparasjon av telt, soveposer og ryggsekker. Vi har en sterk industriell forankring, og et unikt miljø og fagkompetanse på søm.

Selv om våre ansatte har noen av verdens kanskje aller beste telt på merittlisten, måtte vi tenke nytt med Barents. En av de mest ansvarlige tingene en merkevare kan gjøre er å lage produkter som varer lenge. Men det er ikke nok å «bare» velge bedre og mer holdbare materialer. Like viktig som høy kvalitet på et produkt når det selges nytt – er muligheten for å reparere det. Materialer og andre elementer med lang levetid betyr lite hvis produktet er laget på en måte som gjør det krevende (i noen tilfeller umulig) å reparere. Så vi begynte i motsatt ende.

REPARASJON 

Vi etablerte en service-og reparasjonsavdeling før vi hadde vårt første produkt, og stilte oss selv spørsmålene:

  • Hvilke reparasjoner gjøres oftest på et telt?
  • Hva er vanskelig å reparere?
  • Hva er de vanligste årsakene til klager og reklamasjoner?

Med svarene på dette begynte en grundig prosess for å designe oss ut av problemene. Et eksempel på dette er vårt «Open Air» ventilasjonssystem, med unike ventiler.

I tillegg til å vare så lenge som overhodet mulig, skal produktene våre være enkle å bruke.

Funksjonelle løsninger skal gjøre alt fra oppsett til praktisk bruk i all salgs vær så lettvint som mulig. Derfor er tett kontakt med aktive brukere svært viktig for oss, og deres erfaringer er viktig input for produktutvikling. Har du innspill til oss? Da vil vi gjerne høre fra deg.