ÅSTE INNLEGGEN

“For meg handler det så enkelt som å leve ut drømmene mine. Finne trygghet og tro på meg selv. Det handler ikke om å tjene eller eie mest, men om å ha det godt med seg selv og det har jeg når jeg er ute på langtur eller på hverdagsturene hjemme. Rett og slett våge å være.”

Før Åste hadde lært seg å krype hadde hun tilbrakt flere netter i telt og allerede da var hun ivrig etter å utforske – drømme og bevege seg.

Som barn var hun mer ute enn inne. Åste vokste opp et godt stykke utenfor byen og hadde skogen rett utenfor huset. Noe som gjorde at hun fort lærte seg å sette pris på naturen og dyrene i den.

I ungdomstiden som mange andre var det ikke turskoa som fristet mest, men noen år senere havnet hun i Finnmark ved ren tilfeldighet. Det resulterte i at Åste på nytt forelsket seg i naturen og friluftslivet. Finnmark hadde noe ved seg som gjorde det umulig for henne å ikke falle for fylket, folkene, været og naturen.

Etter to år som sykepleier finner hun ut at det å jobbe 100% ikke fungerer for henne. Hun savner friheten og i 2018 sier Åste opp stillingen og realiserer en lang tids drøm og går Norge på langs alene med sine to malamuter. Etter fullført tur ble verken drømmene eller trangen til å være ute mindre. Hun gikk ned i stilling og har fortsatt tid til å gjøre små eller store eventyr. Som Finnmark på tvers fra Pasvik til Alta på ski kombinert med hundespann, Sørøya på langs eller vinterturer hjemme i nærområdet.

På Nordkapp sa hun til sin samboer at hun skulle krysse Island og nå er denne drømmen realisert. Island fra Nord til Sør – helt alene.

“For meg er det viktig å fokusere på kvalitet og kunnskap på det man lager, jeg har vokst opp med telt som har akkurat den kunnskapen Barents har. Det gjør at uansett hvor jeg befinner meg med teltet mitt så føler jeg meg trygg.”

Tre kjappe

  • Alltid med på tur: Godteri (nesten alltid, de gangene jeg ikke har tatt med angrer jeg bittert) crocs og Nalgeneflaske
  • Favorittområde: Finnmark
  • Favorittturbok: Å gå – Ett skritt av gangen av Erling Kagge og Norge på langs av Trond Strømdahl og Lars Monsen.

Instagram: @aastesvillmarksliv