Barents Outdoor – Nytt teltmerke fra Melhus

Publisert av Revir.no | Publisert 28. September 2021
På Melhus i Trøndelag har det blitt utviklet telt siden 1957. Den gang, og inntil ganske nylig under det velkjente navnet Helsport, fra familienavnet Helliksen. I sommer lanserte Nora Helliksen og det gamle Helsport-teamet sitt nye prosjekt, Barents Outdoor.

Nytt telteventyr fra Melhus

Revir tok i sommer turen til Melhus for å hilse på Nora og resten av gjengen der oppe. Dette er fagfolk med 150 års samlet erfaring, og kanskje norges fremste “teltguru” på laget. De har gjennom årene stått bak noen av verdens råeste telt, laget for de drøyeste teltbrukerne. Og nå har de igjen lagt lista høyt, og satt seg som mål å utvikle det perfekte norske turteltet. Modellen heter Trollheimen og er det første produktet i det vi tror kommer til å bli et nytt telteventyr fra Melhus.

Trollheimen telt på klippe. Barents Outdoor er et nytt Norsk teltmerke.

Norges mest erfarne telt-team tenker nytt

Selv om våre ansatte har noen av verdens kanskje aller beste telt på merittlisten, ville vi tenke nytt. En av de mest ansvarlige tingene en merkevare kan gjøre er å lage produkter som varer lenge. Men det er ikke nok å «bare» velge bedre materialer. Like viktig som høy kvalitet på et produkt når det selges nytt – er muligheten for å reparere det. Materialer og andre elementer med lang levetid betyr lite hvis produktet er laget på en måte som gjør det krevende (i noen tilfeller umulig) å reparere.

Så vi begynte i motsatt ende. Vi etablerte en service-og reparasjonsavdeling før vi hadde vårt første produkt, og begynte å stille spørsmål.

Hvilke reparasjoner gjøres oftest på et telt?
Hva er vanskelig å reparere?
Hva er de vanligste årsakene til klager og reklamasjoner?

Med svarene på dette begynte en grundig prosess for å designe oss ut av problemene. Et eksempel på dette er vårt «Open Air» ventilasjonssystem, med unike ventiler.

I tillegg til å vare så lenge som overhodet mulig, skal produktene våre være enkle å bruke. Funksjonelle løsninger skal gjøre alt fra oppsett til praktisk bruk i all salgs vær så lettvint som mulig.

Reparasjon telt

Testet av Revir

Med hjem fra Melhus fikk Revir-gjengen med seg et Trollheimen for testing. Etter noen fine turer kan vi ikke si annet enn at dette prosjektet har alle forutsetninger for å bli en braksuksess – og Revir er svært begeistret over å få være med på reisen videre.

Ingenting er tilfeldig med Trollheimen

Teltet er gjennomtenkt, naturligvis, dette er en erfaren gjeng som har jobbet med verdens mest krevende teltbrukere siden femtitallet. Noe teltet bærer klart preg av, ingenting er tilfeldig her. Teltet har åpen front til varme sommerdager og den spektakulære utsikten – men også solid beskyttelse og funksjonalitet til vinterturen. Med materialer og detaljer som varer.

Nytenkende ventilering

Ventilasjonssystemet “OpenAir” gir med sine unike ventiler meget god ventilasjon. I motsetning til ventiler du finner på de fleste andre telt har disse blant annet to spiler som holder ventil toppen oppe. Den klapper ikke sammen, men holder seg oppe og sørger for en jevn og god strøm av luft, selv om snø, regn eller vind prøver å tynge ventilene ned.

Avstanden mellom inner – og ytterteltet er optimalisert, og en ekstra ventil med myggnetting nede ved bakken i bakkant på teltet sørger for rikelig innluft mellom disse for å fjerne eventuell kondens som danner seg der. Alle ventiler på både inner og yttertelt kan åpnes og lukkes etter behov.

Open Air ventilasjonssystem

Ekstrautstyr

Teltet har to romslige sidelommer i innerteltet, samt ekstra mange opphengspunkter hvor det kan festes klessnor, lamper, tørkehylle mm. etter behov. Footprint, tørkehylle og ekstra oppbevaringslommer kan kjøpes som ekstrautstyr.

Du kan lese artikkelen fra Revir.no her 

 

Du finner Trollheimen Classic teltene her:

Trollheimen 3 Classic

Trollheimen 4 Classic